NOS Sport

Oppermachtige Nathan Chen prolongeert wereldtitel kunstrijden

Kunstrijder Chen een klasse apart in Japan

Kunstrijder Nathan Chen heeft op de WK in Japan zijn titel met succes geprolongeerd. De Amerikaan reed op muziek van Woodkid's Land of All een oppermachtige vrije kür en scoorde een puntentotaal van 323,42.

De 19-jarige Chen troefde regerend olympisch kampioen Yuzuru Hanyu uit Japan ruimschoots af met een voorsprong van 23 punten.

De thuisfavoriet had wat goed te maken na zijn derde plaats op de korte kür van donderdag. Op de klanken van Art on Ice en met steun van het Japanse publiek wist Hanyu beslag te leggen op de tweede plaats met een totaalscore van 300,42.

Het brons ging naar Chen's landgenoot Vincent Zhou. De Amerikaan scoorde 281,16 punten in totaal door tijdens zijn vrije kür bonuspunten te verdienen op al zijn uitgevoerde elementen.

Papadakis en Cizeron veroveren vierde wereldtitel ijsdansen

De titel bij het ijsdansen ging afgelopen nacht zoals verwacht naar Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Het ijsdans-duo behaalde hun vierde gouden medaille, na eerdere wereldtitels in 2015, 2016 en 2018.

Het Franse koppel lijkt de laatste jaren onverslaanbaar op het ijs. Zo werden ze in januari voor de vijfde keer op rij Europees kampioen in Minsk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl