President Trump bij aankomst in Florida AFP

Trump draait sancties Noord-Korea terug 'omdat hij Kim Jong-un graag mag'

time icon

President Trump heeft een streep gezet door sancties tegen Noord-Korea die de VS gisteren afkondigde. Hij doet dat volgens het Witte Huis "omdat hij Kim Jong-un graag mag en de sancties niet noodzakelijk vindt".

Het Amerikaanse ministerie van Financiën legde gisteren sancties op aan twee Chinese rederijen die Noord-Korea zouden hebben geholpen bij het omzeilen van internationale strafmaatregelen. Het waren de eerste nieuwe sancties sinds de mislukte top van Kim Jong-un en Donald Trump eind februari in Hanoi.

Trump twitterde vanuit Florida waar hij op bezoek is dat het ministerie van Financiën nieuwe sancties had afgekondigd, maar dat hij had bevolen die weer in te trekken.

Daarmee gaat Trump niet alleen in tegen het ministerie, maar ook tegen zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton, een hardliner die Noord-Korea de schuld gaf van de mislukte Trump-Kim-top van vorige maand.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
It was announced today by the U.S. Treasury that additional large scale Sanctions would be added to those already existing Sanctions on North Korea. I have today ordered the withdrawal of those additional Sanctions!
1 maand geleden

STER Reclame