1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Getty
NOS Wielrennen

Ploeg Terpstra krijgt uitnodiging voor Tour de France

De Nederlandse wielerploeg Roompot-Charles heeft naast een uitnodiging voor de komende Tour de France gegrepen. De organisatie van de Ronde van Frankrijk (ASO) schonk de laatste twee wildcards aan Direct Energie en Arkea-Samsic.

Bij Direct Energie staan Niki Terpstra en Pim Ligthart onder contract. Bij Arkea-Samsic rijdt Bram Welten, hij is één van de helpers van André Greipel in de sprinttrein.

Welten nog te jong

De kans dat Welten op 6 juli in Brussel aan het vertrek staat is niet al te groot, zei hij eerder deze maand tegen de NOS. "De ploeg geeft aan dat ze mij daar nog te jong voor vinden."

Terpstra lijkt bij Direct Energie zeker van zijn plek in de Tour, Ligthart hoopt zichzelf in de kijker te fietsen de komende maanden. "Ik heb al wel drie keer de Vuelta gereden en twee keer de Giro, maar nog nooit de Tour. Ik zit nu in een ploeg met 23 man in plaats van 30, dus de kans is alvast iets groter."

Getty
Pim Ligthart in dienst van Direct Energie

De andere twee wildcards werden in januari al vergeven aan de Belgische wielerploeg Wanty-Groupe Gobert en de Franse equipe Cofidis.

De WorldTour-ploegen, waaronder Jumbo-Visma en Sunweb, zijn automatisch verzekerd van deelname aan de Tour.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl