Maureen Koster ANP

Maureen Koster gooit het roer om in haar atletiekleven. De 26-jarige middenafstandsspecialiste gaat trainen bij de Engelse coach Rob Denmark, een van de coaches bij het Britse UK Athletics.

Koster trainde altijd bij haar oom Bert Koster. "Vanaf mijn veertiende", zegt ze. "We waren altijd met zijn tweeën. Hij was geen fulltime-trainer, kon ook vaak niet mee. Ik had ook geen trainingspartner. Allerlei zaken kunnen dus beter en ik kan beter."

Koster eindigde begin maart bij de EK indoor in Glasgow als zesde op de 3.000 meter. Vier jaar geleden veroverde ze brons bij de EK indoor. De afgelopen jaren kende de Boskoopse nogal wat blessureleed.

"Sinds de EK in Berlijn, vorig jaar augustus, ben ik fit. Ik heb tijdens de EK indoor met hoofdcoach Charles van Commenée over mijn situatie gesproken. Hij heeft veel connecties in Engeland en raadde me aan bij Rob Denmark te gaan kijken", legt ze uit.

Koster: "Ik ben net terug van een week Engeland en het klikte tussen ons. Er is veel expertise in Engeland op de middenafstand. Dat heeft meegespeeld in mijn besluit."

Lange afstanden

Koster richt zich in Engeland verder op de lange afstanden, de 1.500, 3.000, 5.000 en 10.000 meter. De samenwerking moet leiden tot een topprestatie tijdens de WK in Doha, eind september. Eind mei loopt Koster haar eerste wedstrijd van het buitenseizoen. "In Stockholm bij de Diamond League wil ik de 5.000 meter lopen."

STER reclame