Alina Zagitova
NOS Sport

Finales vrije kür WK kunstrijden te zien op NOS.nl

De WK kunstrijden in Japan naderen hun climax. De finales van de vrije kür bij de vrouwen en mannen zijn vrijdag en zaterdag vanaf 09.30 uur live te zien via NOS.nl en de NOS-app.

De grote favoriet bij de vrouwen, vrijdagmorgen, is Alina Zagitova. De Russische olympisch kampioene gaat na haar vrijwel foutloze korte kür van woensdag aan de leiding. De pas 16-jarige kunstrijdster behaalde vorig jaar een teleurstellende vijfde plaats op de WK, waar ze werd verslagen door Kaetlyn Osmand. De Canadese titelverdedigster is er dit jaar niet bij, omdat ze in augustus bekend maakte het gehele seizoen over te slaan.

Bij de mannen gaat Nathan Chen zaterdag op voor zijn tweede titel op rij. De Amerikaan was in de korte kür oppermachtig met een score van 107,40 punten en gaat de finale in met een voorsprong van bijna 11 punten op de nummer twee van de ranglijst, zijn landgenoot Jason Brown.

Geen Nederlanders

Kyarha van Tiel, de enige Nederlandse deelnemer aan de wereldtitelstrijd, wist zich woensdag op de korte kür niet te kwalificeren voor de finale. De Rotterdamse eindigde met 41,85 punten als 40ste en laatste, terwijl een plaats bij de beste 24 was vereist om ook op de vrije kür in actie te mogen komen.

Kunstrijdster Van Tiel niet naar vrije kür op WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl