Gasten bespioneerd in tientallen Zuid-Koreaanse hotels

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Camera's verborgen in föhn

In Zuid-Korea zijn vier mannen opgepakt die meer dan 1600 hotelgasten hadden bespioneerd met verborgen camera's. Beelden van stelletjes die seks met elkaar hadden, werden tegen betaling gestreamd op een website. De verdachten verdienden daar zo'n 5000 euro mee.

De mannen hadden spionagecamera's verstopt in dertig hotels en motels door het hele land. Dat deden ze vaak op plekken tegenover het bed: de cameraatjes zaten verstopt in houders voor föhns, televisiekastjes en wandcontactdozen.

Een woordvoerder van de politie zegt dat de camera's zo goed waren verborgen dat ze alleen konden worden gevonden door met een zaklamp in een donkere kamer op de lenzen te schijnen en zo de reflectie van het licht te zien.

De politie kwam de mannen op het spoor na tip van een bezoeker van de site. Twee van de verdachten worden als het brein achter de operatie gezien. De een installeerde de camera's in de kamers die hij had geboekt als hotelgast, terwijl de ander de website had gemaakt. Ze kunnen bij een veroordeling maximaal zeven jaar celstraf krijgen.

Strengere wetten

Zuid-Korea worstelt met schandalen rond het heimelijk filmen van mensen. Duizenden vrouwen gingen al meerdere keren de straat op in de hoofdstad Seoul om te protesteren tegen het groeiende probleem. Ze eisen strengere wetten tegen het verspreiden van zulke video's.

Ook in de Zuid-Koreaanse muziekwereld spelen dit soort schandalen. Vandaag werd een beroemde K-popzanger gearresteerd die stiekem filmpjes maakte terwijl hij seks had met vrouwen. Jung Joon-young gaf vorige week al toe dat hij de beelden had gemaakt en op internet had gezet.

En er loopt nog een politieonderzoek naar een andere K-popster, Seungri, een van de zangers uit de band Big Bang.

STER Reclame