Een speciale eenheid van de politie in actie op de Trumanlaan ANP

Politie waarschuwt voor oefening met wapens om gebeurtenissen Utrecht

time icon

De politie waarschuwt voor een oefening met wapens die agenten morgen zullen houden in Bodegraven. Op Twitter meldt de politie dat mensen kunnen schrikken "vanwege de gebeurtenissen in Utrecht en Nieuw-Zeeland".

In Utrecht werden maandag drie mensen in een tram doodgeschoten. Zeven mensen raakten gewond. De 37-jarige Gökmen T. is aangehouden als hoofdverdachte in de zaak. In Christchurch in Nieuw-Zeeland werden vorige week aanslagen gepleegd op twee moskeeën. Vijftig mensen kwamen hierbij om, tientallen mensen raakten gewond.

Politie Gouda
@PolGouda
Morgen 21-03 trainen wij (met oefenwapens) in #Bodegraven. Vanwege de gebeurtenissen in Utrecht en Nieuw-Zeeland beseffen wij dat dit schrikreacties kan veroorzaken. Onze trainers zullen direct kenbaar maken dat het een oefening betreft. Zie verder bijgevoegde flyer. ^DD
3 maanden geleden

Politieoefeningen zijn nodig omdat trainen op de openbare weg "een andere dimensie geeft aan de training voor het personeel", licht de politie toe. Wegens de recente gebeurtenissen zullen "onze trainers direct kenbaar maken dat het een oefening betreft", stelt de politie.

De politieoefening is in de buurt van de brandweerkazerne van Bodegraven, meldt Omroep West. Er worden oefenwapens gebruikt.

Dit is een artikel van

STER Reclame