Sophie Jones Getty Images

Engelse voetbalster geschorst wegens racisme; club ontbindt contract

time icon

De Engelse voetbalbond heeft Sheffield United-speelster Sophie Jones voor vijf wedstrijden geschorst wegens racistische uitlatingen. In een reactie op de straf is haar contract bij Sheffield United met onmiddellijke ingang ontbonden.

De 27-jarige Jones kwam in januari in opspraak na een duel met Tottenham Hotspur. Na afloop van de wedstrijd liet Spurs-speelster Renée Hector via sociale media weten racistisch te zijn bejegend: "Jammer dat racisme weer lijkt toe te nemen in het voetbal, een tegenstander maakte apengeluiden naar mij."

Renée Hector
@renazzza
Such a shame that racism seems to be rising up again in football - I received some monkey noises today from an opposition player. The only reaction was to let the football do the talking and that we did 💙🤩 great start to the year! @ThlfcOfficial #COYSL #SHEvTOT #KickItOut
5 maanden geleden

Voetbalbond FA begon een uitvoerig onderzoek naar het incident en heeft Jones nu schuldig bevonden. Naast de schorsing moet ze ook een boete betalen van ruim 230 euro en wacht haar een verplichte cursus over diversiteit.

Jones houdt onschuld vol

Jones houdt vol onschuldig te zijn en betreurt de straf van de FA. Sheffield United zegt in een verklaring dat het racisme en discriminatie ten sterkste afwijst. Het contract met Jones is volgens de club in onderling overleg ontbonden, gezien de lengte van de straf en het feit dat haar contract deze zomer sowieso zou aflopen.

Sheffield United Women
@sufc_women
Statement regarding Sophie Jones https://t.co/G2FsX8RU1H
2 maanden geleden

Tottenham Hotspur laat in een reactie weten blij te zijn met het besluit van de FA. "Er is geen plaats voor racistische taal of gedrag in het voetbal", aldus de club.

STER Reclame