Mike van der Roest ANP

Nederlandse VAR-baas maakt transfer naar de FIFA

time icon

Niet alleen voetballers en trainers maken tegenwoordig transfers. Mike van der Roest, projectleider van de VAR bij de KNVB, gaat aan de slag bij de FIFA. De 46-jarige Alkmaarder wordt bij de wereldvoetbalbond verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de videoscheidsrechter.

Sinds 2015 was de oud-scheidsrechter betrokken bij het introduceren van de VAR in Nederland. Hij is trots op zijn overgang naar de FIFA. "In Nederland zijn we altijd aanjager van de videoscheidsrechter geweest, hoewel we hard hebben moeten werken om de VAR ingevoerd te krijgen. Dat ik nu bij de FIFA aan de slag ga als VAR Project Manager, beschouw ik als beloning voor ons werk."

Volgens Dick van Egmond, co├Ârdinator scheidsrechterszaken, is het een compliment voor zowel Van der Roest als de KNVB dat de FIFA hem heeft aangetrokken. "Mike heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van de VAR in Nederland en heeft uitstekend werk verricht. Kennelijk is het de FIFA ook opgevallen hoe we de VAR in Nederland hebben ge├»mplementeerd en wat de rol van Mike daarin is geweest."

STER Reclame