De 29-jarige James Harden heeft het vizier dit seizoen op scherp ANP

NBA-ster Harden schrijft geschiedenis met nieuwe topscore

tijd van publicatie

James Harden lijkt hard op weg naar zijn tweede NBA Meest Waardevolle Speler-award op rij. De basketballer van Houston Rockets maakte dinsdag 31 punten tegen Atlanta Hawks (121-105 zege), waarmee hij een fraai lijstje vervolmaakte.

Atlanta was tot vannacht het enige NBA-team waartegen Harden dit seizoen niet minimaal 30 punten had gemaakt. Dit keer kregen de Hawks echter geen enkele vat op hem. Harden is daarmee de eerste speler die in één seizoen tegen alle 29 overige NBA-ploegen 30 of meer punten heeft weten te maken.

Dat Harden zijn kunststukje uitgerekend tegen de Hawks voltooide, kan met een beetje goede wil als voorbestemd worden gezien. Eerder dit seizoen maakte de ploeg uit Atlanta immers een einde aan zijn indrukwekkende reeks van 32 wedstrijden met minimaal 30 punten.

Zoals vaker met statistieken is een kanttekening wel op zijn plaats. Basketballegende Wilt Chamberlain lukte het meerdere keren om in één seizoen meer dan 30 punten te maken tegen alle andere NBA-ploegen, maar destijds telde de Amerikaanse competitie veel minder teams.

Chamberlain, die ooit zelfs 100 punten maakte in één wedstrijd, is tevens de enige speler die een langere reeks wedstrijden met 30 punten of meer liet noteren dan Harden: 65, in 1961 en 1962.

STER Reclame