EPA
NOS Nieuws

Israël doodt Palestijnse verdachte van aanslag Westelijke Jordaanoever

Israëlische troepen hebben een Palestijn gedood die verdacht werd van de aanslag zondag bij de Israëlische nederzetting Ariël op de Westelijke Jordaanoever. Bij die aanslag kwamen een militair en een burger om het leven en raakte een militair gewond.

De verdachte, een 19-jarige Palestijn, werd volgens het Israëlische leger gisteravond doodgeschoten toen hij het vuur opende op militairen die hem probeerden te arresteren. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid bevestigt dat een persoon is omgekomen, maar geeft geen verdere details.

De militairen zouden een gebouw in de buurt van de stad Ramallah, waar de Palestijn zich schuilhield, hebben omsingeld, waarna een vuurgevecht ontstond. Aan de kant van de militairen raakte niemand gewond.

De dader stak zondag een Israëlische militair dood en pakte zijn vuurwapen af. Daarmee schoot hij op voorbijrijdende auto's. Hij kaapte een auto en maakte zich uit de voeten. Een 47-jarige rabbijn kwam door de schoten om het leven, een militair raakte zwaargewond. Sinds zondag was er op de Westelijke Jordaanoever een klopjacht gaande naar de Palestijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl