NOS Wielrennen

Roglic wint Tirreno met één seconde voorsprong op Adam Yates

Roglic slaat toe in tijdrit Tirreno-Adriatico

Wielrenner Primoz Roglic heeft na een sensationele ontknoping de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Adam Yates was als klassementsleider begonnen aan de afsluitende tijdrit, hij verdedigde een voorsprong van 25 seconden op Roglic.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Roglic (Jumbo-Visma) niet genoeg tijd zou terugpakken om de eindzege voor zich op te eisen, maar Yates had grote moeite met de tegenwind en stortte in tijdens het laatste deel van de tien kilometer lange tijdrit.

Op de streep kwam de Brit van Mitchelton-Scott één seconde tekort voor de eindwinst na de zeven dagen durende koers door Midden-Italië. Jakob Fuglsang van Astana eindigde als derde in het klassement.

Het podium van de Tirreno-Adriatico met Roglic, Yates en Fuglsang

Campenaerts wint, Dumoulin zevende

De tijdrit in San Benedetto del Tronto, aan de Italiaanse oostkust, werd gewonnen door de Belg Victor Campenaerts (Lotto), de regerend Europees kampioen.

Tom Dumoulin kwam niet verder dan de zevende plaats. De kopman van Sunweb gaf acht tellen toe op Campenaerts en eindigde in het eindklassement net buiten het podium, op de vierde plaats.

"Het was niet slecht, maar niet geweldig", reageerde Dumoulin op de website van zijn ploeg. "Het was al met al wel oké, maar ik rijd niet voor oké. Ik moet mijn algehele niveau wat verbeteren en ik zit niet ver van de vorm die ik wil hebben in mei (als de Giro start, red.), er is nog tijd."

Van Emden beste Nederlander

Jos van Emden was in de tijdrit de beste Nederlander op de derde plaats, vier tellen achter de winnaar. Sebastian Langeveld (zes seconden achter Campenaerts) werd vierde.

Sam Oomen, ploeggenoot van Dumoulin, verzekerde zich van de winst in het jongerenklassement.

Zesde rittenkoers

"Ik ben echt ongelooflijk blij", jubelde Roglic na afloop."Ik weet niet exact waar ik het verschil heb gemaakt. Ik ging er gewoon vol voor. Ik had voor de start wel vertrouwen, maar je hebt alleen maar invloed op jezelf."

De 29-jarige Sloveen schreef al voor de zesde keer een rittenkoers op zijn naam. In zijn debuutjaar voor Jumbo won hij de Ronde van de Algarve, vorig jaar was hij de beste in Romandië, Slovenië en het Baskenland en dit jaar zegevierde hij ook al in de Verenigde Arabische Emiraten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl