De spelers van het Nederlands Elftal, maandag tijdens de training ANP

Beveiliging rond Nederlands elftal 'iets verhoogd' na aanslag Utrecht

time icon

De beveiliging rond het Nederlands elftal is "iets verhoogd" na de aanslag in Utrecht van afgelopen maandag. Dat laat voetbalbond KNVB weten.

"We staan in nauw contact met de autoriteiten en de politie", meldt een woordvoerder. "Als er vanuit die hoek informatie komt waarop we moeten handelen, doen we dat. Op dit moment is die er niet en is ons programma ongewijzigd."

Oranje bereidt zich in de bossen bij Zeist voor op de eerste twee kwalificatieduels voor het EK van 2020. Maandag was er, na overleg met de politie, geen publiek aanwezig bij de training, terwijl dat aanvankelijk wel de bedoeling was.

Donderdag speelt Nederland in De Kuip tegen Wit-Rusland. De gemeente Rotterdam laat weten geen extra maatregelen te nemen.

Nederland-Wit-Rusland begint donderdagavond om 20.45 en is live te volgen op NPO 3, NOS.nl, de NOS-app en NPO Radio 1. De wedstrijd tegen Duitsland op zondagavond wordt uitgezonden op NPO 1.

Op de persconferentie van maandag stond bondscoach Ronald Koeman ook stil bij de gebeurtenissen in Utrecht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook tijdens de persconferentie van Koeman gaat het over Utrecht
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame