NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #31: 'Als PSV van Ajax wint kan de platte kar alvast gepoetst worden'

Elke maandag blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week schuiven Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Frank Wielaard aan bij presentator Arno Vermeulen.

De commentatoren hebben het over de gevolgen van de nederlaag van Ajax bij AZ. Is de titelrace nu beslist? "Nee", zegt Jeroen Grueter. "Maar als PSV niet verliest van Ajax, is PSV kampioen."

Jeroen Elshoff is het met hem eens. "Als ze winnen in Amsterdam is het verschil acht punten en is het klaar. Over en uit. Hup, banden opblazen, kar oppoetsen en naar het bordes."

Elshoff wordt overigens niet enthousiast van het spel van PSV na de winterstop. "Onder Cocu was het niet veel meer, op een gegeven moment. Onder Van Bommel was het allemaal anders en nieuw, maar inmiddels is het gewoon weer 'Cocu' geworden. Maar ze slepen de wedstrijden wel over de streep."

'Ajax zorgelijk'

Frank Wielaard gaf het commentaar bij AZ-Ajax. Hij zag dat de Amsterdammers in een te laag tempo speelden. "AZ stond goed compact, waardoor Ajax er niks doorheen kreeg. Ze zijn in de eerste helft veel te weinig in het strafschopgebied geweest. Op de één of andere manier krijgen ze het niet meer voor elkaar."

"Zou dat te maken hebben met de fysieke gesteldheid van de spelers? Ten Hag durft niet meer te rouleren na eerdere slechte ervaringen", stelt Arno Vermeulen.

Elshoff zoekt de verklaring in het mentale aspect. "Tegen grote tegenstanders kan je je altijd makkelijker opladen. Het was nu AZ en dat is nog weer wat anders dan PEC Zwolle. Een moeilijke wedstrijd. Als het er dan niet uitkomt is dat zorgelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl