Vreugde bij Inter na de treffer van Stefan de Vrij

De Vrij helpt Inter aan zege op aartsrivaal AC Milan

De aanstaande kampioen Juventus is al lang uit zicht en ook runner-up Napoli heeft al een flinke bres geslagen. De strijd om de derde plaats is echter nog helemaal open en werd in een heerlijke Milanese derby voorlopig beslecht in het voordeel van Inter: 3-2.

Na drie minuten mocht het blauwzwarte deel van San Siro al juichen. Lautaro Martínez kopte terug op Matías Vecino, die acrobatisch raak poeierde in het doel van AC Milan.

Derby ontbrandt

Inter was over het geheel beter, maar na rust kon de tegenstander goed mee en ontbrandde de derby pas echt. Stefan de Vrij kopte een voorzet van Matteo Politano fraai binnen en Tiemoué Bakayoko deed even later hetzelfde voor Milan.

Grote spandoeken bij de derby van Milaan

Vervolgens zocht Politano slim het been op van Alessio Romagnoli en het lichte tikje was genoeg voor een penalty. De scheidsrechter viel op het moment dat hij floot en scheurde bijna alles af, maar wist van geen wijken. Martínez zette de marge van elf meter weer op twee.

Milan gaf niet op, kreeg nog een hele reeks kansen en kwam ook via Mateo Musacchio op 3-2, maar daar bleef het bij.

Inter heeft 22 punten minder dan koploper Juventus. De ploeg uit Turijn, in de kwartfinale van de Champions League tegenstander van Ajax, verloor zondag voor het eerst dit seizoen in de Serie A. Bij Genoa werd het 2-0. Napoli, dat met 4-2 won van Udinese heeft zeven punten meer dan Inter.