Rellen bij Panathinaikos tegen Pireaus
NOS Voetbal

Weer Griekse topper gestaakt wegens supportersgeweld

De Griekse topper tussen Panathinaikos en Olympiakos Pireaus is in de zeventigste minuut gestaakt. Hooligans waren - buiten het stadion - slaags geraakt met de politie. Bij die rellen zetten agenten traangas in. Het traangas waaide daarna het stadion in.

Daarom vluchtten veel toeschouwers van de tribunes en velen gingen het veld op. De Duitse scheidsrechter Marco Fritz legde daarop de wedstrijd eerst stil, maar besloot het duel vervolgens te staken vanwege de veiligheid.

De spelers kijken naar de rellen op de tribune bij Panathinaikos tegen Pireaus

In de eerste helft had de arbiter de wedstrijd ook al zo'n tien minuten stilgelegd omdat hooligans van de tribunes waren gekomen en mensen op de bank bij Olympiakos hadden aangevallen.

Op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt stond het 1-0 voor Olympiakos.

Geweld

Het Griekse voetbal heeft een reputatie op het gebied van geweld van hooligans. Vorig seizoen lag de competitie drie weken stil na ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen PAOK en AEK Athene. De voorzitter van PAOK liep hierbij met een pistool op zak het veld op.

Voor het duel van Ajax in de Champions League bij AEK Athene (vorig jaar september) ging het ook mis; het vak van Ajax-supporters werd met vuurwerk bekogeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl