Peter Bosz ziet dat het niet goed gaat tegen Werder Bremen
NOS VoetbalAangepast

Bosz kan vierde plaats met Leverkusen voorlopig vergeten, Bayern haalt uit

Peter Bosz zal met Bayer Leverkusen voorlopig niet de topvier van de Bundesliga binnendringen. Vorige week kwam hij bij Hannover 96 nog met de schrik vrij, maar vandaag verloor zijn ploeg wel. Thuis met 1-3 van Werder Bremen.

Door de nederlaag is het gat met nummer vier Borussia Mönchengladbach vergroot tot vijf punten. Leverkusen blijft zesde en Eintracht Frankfurt staat vijfde. De topvier in Duitsland plaatst zich voor de Champions League.

Stand Bundesliga

Bayern München 26-60 (68-27)
Borussia Dortmund 26-60 (64-30)
RB Leipzig 26-49 (44-20)
Borussia Mönchengladbach 26-47 (45-31)
Eintracht Frankfurt 26-46 (51-30)
Bayer Leverkusen 26-42 (47-40)
VfL Wolfsburg 26-42 (44-39)

Bosz won met Leverkusen zes van de negen duels waarbij hij op de bank zat, maar tegen het Bremen van Davy Klaassen, de nummer acht van Duitsland, ging het al vroeg mis. De bezoekers leidden bij rust met 2-0 door goals van Max Kruse en Milot Rashica.

Een fraaie vrije trap van Leon Bailey bracht de spanning een kwartier voor tijd terug, maar in de blessuretijd bracht Kruse Leverkusen de genadeklap toe.

Bayern moet nog

Bayern München bleef op doelsaldo koploper in Duitsland voor Borussia Dortmund door Mainz met 6-0 op te rollen. De goals kwamen van James Rodríguez (drie keer), Robert Lewandowski, Kingsley Coman en Alphonso Davies.

Bij Bayern ontbrak Arjen Robben nog altijd. De aanvaller, die bezig is aan zijn laatste seizoen in München, staat al sinds eind november aan de kant met een bovenbeenblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl