Hockeysters Amsterdam nieuwe koploper na zege op Den Bosch

Hockeysters Amsterdam winnen thuis van Den Bosch en zijn koploper

De topper in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen tussen Amsterdam en Den Bosch is geëindigd in een overwinning voor Amsterdam. In het Wagenerstadion werd het 2-1. Door de overwinning zijn de Amsterdamse vrouwen de nieuwe koploper in de competitie, met een punt voorsprong op landskampioen Den Bosch.

In de eerste helft had Den Bosch het betere van het spel. Zo kreeg het na veertien minuten ook loon naar werken. De 0-1 van de Brabanders kwam op naam van Ireen van den Assem. De 29-jarige international scoorde uit een strafcorner. Frederique Matla dacht vervolgens namens de bezoekers de voorsprong te verdubbelen, maar haar inzet werd net voor de lijn weggeveegd.

Fel uit de rust

Amsterdam begon veel agressiever aan de tweede helft. De gelijkmaker volgde dan ook al snel via Eva de Goede. De aanvoerster van Oranje en tevens beste hockeyster van de wereld scoorde in de 51ste minuut met een mooi wippertje de 1-1.

Nog geen twee minuten later kwam Amsterdam zelfs op een 2-1 voorsprong. Charlotte Vega bleef oog in oog met Den Bosch-goalie Josine Koning rustig en zorgde voor grote vreugde in het Wagener Stadion.

Beide ploegen kregen nog kansen in het verdere verloop van de wedstrijd, maar deze werden niet benut. Voor Den Bosch was het het tweede verlies in de hoofdklasse dit seizoen.

Nog een topper

Met Oranje-Rood tegen SCHC stond er een andere mooi affiche op het programma in de hoofdklasse. De strijd tussen de nummer drie en vier was echter voor rust al gestreden. Caia van Maasakker en Laurien Leurink waren met hun treffers van belangrijke waarde voor de Bilthovense formatie.

Oranje-Rood kreeg ook kansen via Maya Granato, maar de Argentijnse international wist deze tot twee keer toe niet te benutten. Dankzij de 2-0 overwinning kwam SCHC in punten gelijk met koploper Amsterdam dat een beter doelsaldo heeft.

Eerste zege Groningen

De hockeysters van Groningen boekten de eerste overwinning van het seizoen. De hekkensluiter wist in een spannende slotfase promovendus Pinoké te verslaan met 2-1.

Laren zag door het verlies tegen HDM (2-1) de kansen op deelname aan de play-offs vervagen. Hurley won dankzij twee benutte strafcorners van Bloemendaal: 2-1. Kampong kende geen problemen met Huizen: 4-0.