Zonderland wint goud bij wereldbeker in Bakoe

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zonderland verovert WB-goud in Bakoe
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Epke Zonderland heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Bakoe de gouden medaille veroverd op de rekstok. De olympisch kampioen van 2012 en regerend wereldkampioen bleef met een score van 14,633 de Kroaat Tin Srbic (14,600) nipt voor.

Zonderland had met een score van 14,216 als vierde de finale bereikt in Azerbeidzjan. In de rekstokfinale turnde hij een solide oefening met twee combinaties van vluchtelementen: de Cassina-Kovacs en de Kolman-Gaylord 2.

Tweede wereldbekerzege

Hidetaki Miyachi was het beste in de kwalificatie, maar de Japanse turner viel in de finale en werd zesde. Miyachi won in februari nog het goud bij de wereldbekerwedstrijden in het Australische Melbourne, waar Zonderland het zilver veroverde.

In november was Zonderland ook de beste bij de eerste wereldbeker in Cottbus (Duitsland). Zonderland, die op de rekstok drie keer WK-goud en twee keer EK-goud won, was de enige Nederlandse turner die in Bakoe een finale wist te halen.

STER Reclame