Dodental door overstroming in Indonesië opgelopen naar 58

time icon Aangepast

Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Indonesische provincie Papua is opgelopen tot 58, heeft de Indonesische rampendienst bekendgemaakt. Tientallen mensen zijn gewond geraakt, ruim 4000 mensen zijn ondergebracht in evacuatiecentra.

Het dodental kan verder stijgen omdat hulpverleners nog niet alle getroffen gebieden hebben bereikt.

De overstromingen zijn het gevolg van hevige regenval op het eiland in het uiterste oosten van Indonesië. Verreweg de meeste doden vielen in de noordelijk gelegen plaats Sentani. Ook in de provinciehoofdstad Jayapura vielen dodelijke slachtoffers. Hoe ze om het leven zijn gekomen, is nog niet duidelijk.

Reddingswerkers hebben onder een ingestort huis een vijf maanden oude baby gevonden die nog in leven was. De zuigeling wordt in het ziekenhuis onderzocht.

Straten zijn veranderd in modderpoelen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tientallen doden bij overstromingen Indonesië

Op beelden die de Indonesische rampenbestrijdingsdienst op sociale media heeft verspreid, is te zien hoe het water met hoge snelheid door straten in de buurt van Jayapura stroomt. Volgens een woordvoerder zijn honderden huizen, twee bruggen en een klein vliegtuig door het natuurgeweld beschadigd geraakt.

Ook is op beelden te zien dat straten door de plotselinge overstromingen zijn veranderd in modderpoelen. Gebouwen zijn verwoest en modderstromen hebben veel afval meegesleurd.

Sutopo Purwo Nugroho
@Sutopo_PN
Banjir bandang menerjang Sentani Kabupaten Jayapura, Provinsi Papua pada 16/3/2019 pukul 21.30 WIT. Banjir disebabkan hujan deras sejak pukul 18.00 WIT. Beberapa warga hanyut terseret banjir bandang. Posko BNPB masih koordinasi dengan berbagai pihak untuk penanganan darurat.
3 maanden geleden

STER Reclame