NOS NieuwsAangepast

Dodental door overstroming in Indonesië opgelopen naar 58

Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Indonesische provincie Papua is opgelopen tot 58, heeft de Indonesische rampendienst bekendgemaakt. Tientallen mensen zijn gewond geraakt, ruim 4000 mensen zijn ondergebracht in evacuatiecentra.

Het dodental kan verder stijgen omdat hulpverleners nog niet alle getroffen gebieden hebben bereikt.

De overstromingen zijn het gevolg van hevige regenval op het eiland in het uiterste oosten van Indonesië. Verreweg de meeste doden vielen in de noordelijk gelegen plaats Sentani. Ook in de provinciehoofdstad Jayapura vielen dodelijke slachtoffers. Hoe ze om het leven zijn gekomen, is nog niet duidelijk.

Reddingswerkers hebben onder een ingestort huis een vijf maanden oude baby gevonden die nog in leven was. De zuigeling wordt in het ziekenhuis onderzocht.

Straten zijn veranderd in modderpoelen:

Tientallen doden bij overstromingen Indonesië

Op beelden die de Indonesische rampenbestrijdingsdienst op sociale media heeft verspreid, is te zien hoe het water met hoge snelheid door straten in de buurt van Jayapura stroomt. Volgens een woordvoerder zijn honderden huizen, twee bruggen en een klein vliegtuig door het natuurgeweld beschadigd geraakt.

Ook is op beelden te zien dat straten door de plotselinge overstromingen zijn veranderd in modderpoelen. Gebouwen zijn verwoest en modderstromen hebben veel afval meegesleurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl