Adrian Dalmau scoorde twee keer voor de Almeloërs

Heracles wint met moeite van Vitesse-tiental

Heracles Almelo heeft thuis met 3-2 gewonnen van Vitesse, dat het grootste deel van het duel een man minder had.

Adrian Dalmau kopte Heracles al in de vijfde minuut op voorsprong, maar lang kon de ploeg daar niet van genieten, want twee minuten later maakte Navarone Foor - ook met het hoofd - er 1-1 van.

Vitesse was de betere ploeg in Almelo, maar toch was het Heracles dat weer op voorsprong kwam door opnieuw Dalmau. De aanvaller dook bij een vrije trap van Brandley Kuwas goed voor z'n man en kopte voor de tweede keer raak.

De thuisploeg leek helemaal op rozen te zitten toen Max Clark met een tweede gele kaart het veld moest verlaten, maar in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Vitesse een strafschop nadat Peterson de bal tegen z'n arm had gekregen.

Matús Bero ging achter de bal staan en schoot de bal via de vingertoppen van de doelman binnen.

Het moment waarop Max Clark een rode kaart krijgt tijdens Heracles-Vitesse

Na het spektakel van de eerste helft, was de tweede helft een stuk minder boeiend. Vitesse liet met tien man het initiatief aan Heracles, maar de thuisploeg wist zich daar eigenlijk geen raad mee.

Toch kwam Heracles voor de derde keer op voorsprong. Dario van den Buijs maakte uit een voorzet van Wout Droste met het hoofd de 3-2.

Ondanks de voorsprong en een man meer speelde Heracles niet overtuigend en verzuimde de genadeklap uit te delen. Daardoor kreeg Vitesse nog kansen, maar had onder meer de pech dat Hilary Gong op de lat schoot.