Pro Shots
NOS Voetbal

Nederlands getint KV Mechelen na een jaar terug op hoogste niveau

KV Mechelen keert na een jaar terug in de Belgische eerste klasse. In een ware thriller werd Beerschot Wilrijk in eigen huis met 2-1 geklopt. Dat was na de 0-0 op 't Kiel in Antwerpen genoeg voor promotie. De beslissende treffer viel drie minuten voor tijd.

Voor Arjan Swinkels (oud-Willem II) is de promotie een opmerkelijke revanche. Als speler van Beerschot liep hij in 2018 promotie nog mis. In de beslissende wedstrijd tegen Cercle Brugge gaf hij vlak voor tijd een strafschop weg.

Dit seizoen stapte hij over naar viervoudig kampioen KV Mechelen, dat vorig seizoen degradeerde uit de hoogste klasse.

Veel sfeer

Zevenvoudig kampioen Beerschot, dat na een aantal faillissementen in 2006 helemaal opnieuw moest beginnen in Eerste Provinciale (zesde niveau), dwong pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie beslissingsduels af om het kampioenschap van de tweede klasse.

Na de 0-0 in eigen huis, werd de wedstrijd op het veld van Mechelen door duizenden fans in het oude olympisch stadion in Antwerpen op grote schermen gevolgd. De supporters die wel meegereisd waren zorgden in de eerste helft voor een lange onderbreking: nadat aanvaller Marius Noubissi op advies van de VAR de rode kaart had gekregen, gooiden de Beerschot-fans vuurwerk op het veld.

Hectische tweede helft

Kort na rust leek Beerschot, getraind door Stijn Vreven, ook sportief uitgeteld toen Storm voor de 1-0 zorgde. Een duwtje van Onur Kaya (oud-Vitesse) bracht Beerschot echter terug in de wedstrijd. Dante Vanzeir schoot de strafschop achter de Nederlandse Mechelen-doelman Michael Verrips en zorgde daarmee 25 kilometer voor een vreugdeuitbarsting.

Daarna waren de beste kansen voor de bezoekers, maar drie minuten voor tijd knalde invaller Clément Tainmont met een heerlijke volley toch de 2-1 tegen de touwen.

Kort daarna werd het veld in Mechelen overspoeld door euforische fans. Een groot contrast met de teleurstelling in Antwerpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl