NOS Sport

Skiester Shiffrin weer een record rijker

Shiffrin wint en is weer een record rijker

Skiester Mikaela Shiffrin heeft bij de wereldbekerfinale in Andorra de slalom op haar naam geschreven. Het is voor de Amerikaanse de veertigste wereldbekerzege op de slalom. Daarmee evenaart ze het record van de Zweed Ingemar Stenmark, die dat tussen 1975 en 1987 presteerde.

Shiffrin eindigde in Soldeu nipt voor Wendy Holdener. Shiffrin maakte het verschil in de tweede run, waar ze de snelste tijd neerzette. De Amerikaanse was in totaal 0,07 seconden sneller dan Holdener, die opnieuw naast de zege greep.

Voor Holdener waren de druiven extra zuur. De 25-jarige Zwitserse stond al 21 keer op het wereldbekerpodium, maar mocht nooit op de hoogste trede plaatsnemen. Ditmaal was ze het snelst in de eerste run, maar moest ze de zege toch aan Shiffrin laten.

Vorige week boekte Shiffrin ook al een historische zege. Toen was ze voor de vijftiende keer in één seizoen het snelste op de slalom. Daarmee werd ze de eerste, bij zowel de mannen als de vrouwen, met zoveel zeges in een seizoen. Door de overwinning van vandaag scherpt ze dat record nog verder aan.

Pinturault wint bij de mannen

Bij de mannen won Alexis Pinturault op de reuzenslalom. De Fransman was na twee runs 0,44 sneller dan Marco Odermatt uit Zwitserland.

Pinturault wint reuzenslalom in Andorra

Voor de 27-jarige Fransman is het de 23ste wereldbekerzege uit zijn loopbaan en de tweede van dit seizoen. In februari won hij al de combinatie in het Bulgaarse Bansko.

In Soldeu was hij na de eerste manche al veruit de snelste. Wereldbekerwinnaar Marcel Hirscher kwam er niet aan te pas. Hij werd uiteindelijk zesde op 1,35 seconden van Pinturault.

De Noor Henrik Kristoffersen, winnaar van de laatste twee reuzenslaloms, stelde ook teleur. De wereldkampioen werd elfde op 1,49 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl