Verstappen verliest in vrije training veel op wereldkampioen Hamilton

Aangepast
Verstappen kijkt toe hoe er aan zijn auto wordt gesleuteld AFP

Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de grand prix van Australië geen indruk kunnen maken. De 21-jarige coureur van Red Bull Racing bleef op het circuit van Albert Park steken op de negende tijd. Verstappen maakte in zijn snelste ronde twee foutjes en leek in de training vooral bezig met de afstelling van zijn RB15.

Met een rondetijd van 1.23,481 gaf Verstappen ruim 1,1 seconde toe op wereldkampioen Lewis Hamilton (1.22,292), die opnieuw de snelste tijd noteerde. De Mercedes-coureur was gisteren ook al in beide trainingssessies de snelste. Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc completeerden de top drie. Net als vorig jaar lijken Mercedes en Ferrari dit seizoen de te kloppen teams.

Formula 1
@F1
Hamilton heads the times in final practice ⏱️ With the @ScuderiaFerrari duo breathing down his neck 👀 #AusGP 🇦🇺 #F1
3 dagen geleden

De grand prix van Australië is de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. De vrije trainingen zeggen weinig over de echte krachtverhoudingen. Pas in de kwalificatie draaien de teams het vermogen vol open en gaan ze in de woorden van Verstappens teambaas Christian Horner "met de billen bloot".

De kwalificatie, die de volgorde bij de start bepaalt, begint om 07.00 uur Nederlandse tijd.

Red Bull Racing
@redbullracing
Wrapping up #FP3 at the #AusGP 🏁 Pierre finishes P6 with a 1:23.367 and Max is P9 posting a 1:23.481 👊🇦🇺 #F1
3 dagen geleden

STER Reclame