De politie doet onderzoek bij het Maasstad Ziekenhuis
NOS NieuwsAangepast

Meisje (8) door vader doodgestoken in ziekenhuis Rotterdam

Een 41-jarige man uit Hoogvliet is gisteravond aangehouden bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 8-jarige dochter heeft doodgestoken, vermoedelijk in het ziekenhuis.

Hij was volgens de politie al eerder op de avond met zijn dochter in het ziekenhuis, waarom is onbekend. Toen ze weer waren vertrokken, sloeg het crisisteam van de jeugdbescherming alarm. Hulpverleners maakten zich ernstig zorgen over het welzijn van het meisje.

Spoedoperatie

Om 21.30 uur meldde de vader zich weer bij het ziekenhuis. Hij vertelde het personeel waar in het ziekenhuis zijn dochter lag. Agenten vonden het neergestoken meisje op de afdeling radiologie, ze was zwaargewond. Ze is nog gereanimeerd en met spoed geopereerd, maar ze overleed al snel aan haar verwondingen.

Over de toedracht is nog veel onduidelijk. De politie meldde vanmiddag dat het steekwapen is veiliggesteld. Agenten hebben onderzoek gedaan in het ziekenhuis en bij de woning van de verdachte. De man wordt verhoord.

'Verschrikkelijke situatie'

Het Maasstad Ziekenhuis schrijft in een verklaring dat het meisje geen patiënt was van het ziekenhuis. Een woordvoerder noemt het afschuwelijk wat er is gebeurd. "Onze medewerkers zijn wel wat gewend, maar dit is een verschrikkelijke situatie", zegt ze.

De medewerkers krijgen deskundige begeleiding. Het Maasstad Ziekenhuis heeft daarvoor een eigen team en waar nodig wordt externe hulp ingeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl