Dure nederlagen voor hockeyers Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam

Mink van der Weerden scoorde een keer, maar Stijn Jolie hielp Almere met twee rake strafcorners aan de winst Pro Shots

De hockeyers van Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam zijn bijzonder slecht uit de winterstop gekomen. De drie clubs die afgelopen zondag bij de competitiehervatting al niet tot winst kwamen, gingen vrijdagavond onderuit tegen een ploeg uit het rechter rijtje.

Rotterdam liet zich op eigen veld met 3-1 verrassen door Pinoké. Amsterdam beet zich stuk op Den Bosch, dat met 2-1 won. En Oranje-Rood ging met 2-1 onderuit tegen Almere.

Almere koestert internationals en vice versa

Niet alle Nederlandse internationals spelen voor topclubs in de hoofdklasse. Bij degradatiekandidaat Almere spelen Jonas de Geus en Terrance Pieters. Een reportage van Jan-Kees van der Kun

De concurrentie in de strijd om de play-offs profiteerde optimaal van die verrassende uitslagen, al ontsnapte regerend kampioen Kampong ternauwernood aan puntenverlies. In een doelpuntrijke derby werd SCHC uiteindelijk met 4-3 verslagen.

Bloemendaal en HGC waren de enige topclubs die een makkelijke avond beleefden. Koploper Bloemendaal haalde met 4-0 uit tegen Klein Zwitserland en HGC stuurde hekkensluiter Tilburg met dezelfde cijfers naar huis.

Zondag staat er weer een volledige speelronde op het programma.

Stand bovenin

1. Bloemendaal13-35
2. Kampong13-29
3. HGC13-26
4. Oranje-Rood13-24
5. Amsterdam13-21
6. Rotterdam13-20
7. Den Bosch13-20

STER Reclame