Vrouwen FC Twente heroveren kop in kampioenspoule eredivisie

Orange Pictures

Het blijft stuivertje wisselen om de koppositie in de eredivisie voor vrouwen. FC Twente heeft dankzij een 5-1 overwinning op PEC Zwolle de leiding weer overgenomen van Ajax.

Renate Jansen was met een hattrick de grote vrouw aan de kant van de Tukkers. De twee andere treffers werden gemaakt door Joëlle Smits. De 19-jarige aanvalster, die met ingang van volgend seizoen speelt in het shirt van PSV, blijft met haar treffers in de race om topscorer te worden van de eredivisie. Het enige Zwolse doelpunt werd gemaakt door Maxime Bennink.

Ook de andere wedstrijd in de kampioenspoule eindigde in een waar doelpuntenfestijn. De vrouwen van PSV veegden met 5-0 ADO Den Haag van het veld. De tweede treffer van PSV betekende ook een mijlpaal voor Katja Snoeijs. De 22-jarige aanvalster maakte haar achttiende doelpunt van het seizoen en heeft daarmee een clubrecord gevestigd. Nog nooit wist een speelster van PSV in één seizoen zo veel doelpunten te maken.

PSV verwijst, door de overtuigende vijfklapper, directe concurrent Ajax naar de derde plaats op de ranglijst. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de spanning te snijden aan de kop van de eredivisie.

Degradatiepoule

De vrouwen van Heerenveen deden goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Friezen wonnen overtuigend met 6-0 van Achilles '29 en leiden hiermee de degradatiepoule van de eredivisie. Door de nederlaag raakt Achilles achterop in de strijd voor plek drie in de poule.

In de andere wedstrijd in de degradatiepoule hielden VV Alkmaar en Excelsior Barendrecht elkaar in evenwicht. Door het gelijkspel vergroten de vrouwen van Excelsior Barendrecht de voorsprong op Achilles naar acht punten.

Eredivisie Vrouwen
@Eredivisievr
📊 | Door de overwinning op PEC Zwolle herovert FC Twente de koppositie. In Poule B gaat sc Heerenveen na vanavond aan de leiding. #EredivisieVrouwen
2 weken geleden

STER Reclame