Elia Viviani ANP

Viviani laat Deceuninck opnieuw juichen in Tirreno

tijd van publicatie

Elia Viviani heeft de derde etappe in Tirreno-Adriatico op zijn naam gebracht. De Italiaan van Deceuninck was na 226 kilometer koers de sterkste in de massasprint. Donderdag was er dankzij Julian Alaphilippe ook al feest bij de Belgische ploeg.

Zes man namen direct vanuit het vertrek in Pomarance de benen en reden de hele dag vooraan. Hun marge was echter nooit groot genoeg om te mogen denken aan de zege. Sebastian Schönberger, de laatste vluchter, capituleerde op 4 kilometer van de meet.

In de bochtige straten van Foligno was er weinig regie van de spintersploegen. Toch streden de snelste drie mannen op papier om de winst. Viviani hield Peter Sagan en Fernando Gaviria achter zich.

Voor de Italiaans kampioen was het zijn vierde zege van het seizoen. Voor zijn ploeg is het alweer de zeventiende triomf van het seizoen.

Dumoulin stijgt een plaats

De blauwe leiderstrui bleef in het bezit van de Brit Adam Yates van Mitchelton. Tom Dumoulin steeg een positie. Hij staat nu vijfde op 22 seconden. Zijn ploegmaat Søren Kragh Andersen is uit de top van het klassement gevallen.

Na afloop vertelde Dumoulin, die wil meedoen om de eindzege, dat hij zich goed voelt en uitkijkt naar de komende dagen, waarin geklommen moet worden.

"Het zijn niet per se etappes die op mijn lijf zijn geschreven, maar we zullen zien", sprak Dumoulin tegen de aanwezige pers.

STER Reclame