NOS Wielrennen

Bennett grijpt tweede sprintzege in Parijs-Nice

Tweede dagzege voor Bennett in Parijs-Nice

Sprinter Sam Bennett heeft zijn tweede ritzege te pakken in Parijs-Nice. De Duitser van Bora won de etappe van Peynier naar Brignoles voor Arnaud Démare, die hij vlak voor de meet voorbijging.

Vijftig kilometer voor de finish, op het tweede van drie klimmetjes, werd de kopgroep van drie ingerekend. Het peloton brak daarop in twee delen. De top van het klassement zat in de voorste groep, sprinter Dylan Groenewegen had de slag gemist en kwam niet meer terug. De andere Nederlandse sprinter, Fabio Jakobsen, stapte tijdens de etappe af.

Ewan kansloos na val

Mitchelton hield met Mikel Nieve en Esteban Chaves het tempo hoog op de Côte de Sainte-Philomène. Nieuwe ontsnappingspogingen slaagden niet.

Caleb Ewan, een van de kanshebbers voor de dagzege, ging op ruim drie kilometer van de meet onderuit, waarna Bennett in de sprint Démare klopte.

Zaterdag een bergetappe

In de top van het klassement veranderde vrijwel niets. Zaterdag staat de voorlaatste etappe in Parijs-Nice op het programma, een bergetappe naar de top van de Col de Turini (15,7 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl