Tornike Tsjakadoea EPA

Brons voor judoka Tsjakadoea in Jekaterinenburg

time icon

Judoka Tornike Tsjakadoea heeft op de eerste dag van het grandslamtoernooi in Jekaterinenburg een bronzen medaille gewonnen. In de strijd om de derde plaats schakelde hij in de extra tijd, de Georgiër Lukhumi Chkhvimiani uit, met een waza-ari.

De wedstrijddag van Tsjakadoea begon met overwinningen met waza-ari op Cedric Revol en David Pulkrabek. Daaropvolgend versloeg hij Albert Oegoezov met ippon, maar verloor de halve eindstrijd van Yuma Oshima. De Japanner, die vorig jaar brons won op dit toernooi, zegevierde met ippon.

Voor de 22-jarige Tsjakadoea is het zijn tweede bronzen plak op een grandslamtoernooi. Vorige maand werd hij in Düsseldorf ook derde in de klasse tot 60 kilogram.

Judo-vrouwen snel klaar

Voor de judoka's Sanne Verhagen en Margriet Bergstra kwam het toernooi na twee ronden al ten einde. Beide vrouwen moesten in de klasse tot 57 kilogram hun meerdere erkennen aan de Canadese Christa Deguchi en de Japanse Haruka Funakubo.

Amber Gersjes kwam in actie in de klasse tot 48 kilogram en verloor haar eersteronde-partij van Tamami Yamazaki uit Japan.

STER Reclame