Stevens terug bij Schalke: 'Ik ben een blauw-witte, nee zeggen is moeilijk'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Stevens: 'De gezondheid laat het toe, anders zou ik hier niet staan'

Voetbaltrainer Huub Stevens heeft zijn pensioen onderbroken om Schalke 04 uit de problemen te helpen. Drie jaar geleden beëindigde hij zijn trainerscarrière vanwege hartkwalen, maar in Gelsenkirchen keert Stevens toch nog eens terug als trainer.

"Waarom ik het doe? Omdat ik een blauw-witte ben. Als de club in de problemen zit en mij vraagt, is het heel moeilijk om nee te zeggen", zegt Stevens (65).

Over zijn gezondheid maakt Stevens zich geen zorgen. "Als er een probleem zou zijn, had ik hier niet gezeten. Gezondheid is het allerbelangrijkste, maar daar twijfel ik niet aan. Het gaat goed en ik hoop dat het over drie maanden nog steeds goed gaat."

UEFA Cup-winst in 1997

Stevens was van 1996 tot 2002 trainer van Schalke, in 1997 won hij de UEFA Cup met de ploeg uit het Ruhrgebied. In 2011 keerde hij terug bij Schalke. In de competitie werd hij in zijn eerste seizoen derde, halverwege het tweede jaar werd hij ontslagen. In het voorjaar van 2017 zat hij nog als assistent bij Roda JC.

"Schalke heeft bij mij een streepje voor. Bij andere clubs had ik het niet gedaan, denk ik."

Huub Stevens in 2002 met Schalke 04 als winnaar van de Duitse beker ANP

Stevens blijft tot het einde van het seizoen bij Schalke, de club waar hij sinds afgelopen zomer in de raad van commissarissen zit.

Schalke heeft het zwaar in de Bundesliga, de club staat veertiende plaats op de ranglijst. Op dit moment staat Schalke slechts vier punten boven de degradatiestreep. Vorig seizoen eindigde Schalke als tweede.

Afgelopen dinsdag gingen de Duitsers met 7-0 onderuit in de kwartfinales van de Champions League tegen Manchester City. De toch al geplaagde trainer Domenico Tedesco werd donderdag de laan uitgestuurd.

Vriendschap blijft bestaan

"Ik wil Domenico bedanken voor zijn harde werk", zegt Stevens. "Ik heb gisteren lang met hem gesproken en ik kan zeggen dat de vriendschap tussen ons blijft bestaan." Stevens heeft Tedesco de afgelopen periode meermaals van advies voorzien.

Stevens doet een beroep op de hele club om degradatie af te wenden. "We hopen dat het voor duidelijk is voor de spelers, maar eigenlijk voor iedereen die betrokken is bij de club. We moeten het samen doen."

STER Reclame