MediaTV

Man die omkwam bij reddingsactie krijgt postuum onderscheiding

time icon

De man die vorig jaar december omkwam bij een poging een vrouw uit het water te redden, heeft postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. De burgemeester van Capelle aan den IJssel reikte de hoge koninklijke onderscheiding uit aan zijn weduwe.

De 51-jarige verkeersregelaar Salih Papadogan sprong op 17 december een auto achterna toen die in de Hollandsche IJssel terechtkwam. Bij de reddingspoging kwam de Rotterdammer om het leven. Ook de 75-jarige automobiliste overleefde het ongeluk niet.

Trots

Namens de aanwezige familie sprak de 31-jarige zoon Ufuk vol trots over zijn vader, schrijft RTV Rijnmond. "Hij deed wat je op zo'n moment moet doen: proberen een mens in nood te redden. Het verdriet komt weer boven, maar we zijn als familie ongelooflijk trots op zijn heldendaad en dat hij nu deze onderscheiding krijgt."

Ook de broer van Salih is trots dat zijn broer de erepenning heeft gekregen:

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt uitgereikt aan "hen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering".

Dit is een artikel van

STER Reclame