Verstappen tijdens de eerste vrije training Getty Images

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië de vierde tijd neergezet. Alleen wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) en Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren sneller op het Albert Park-circuit in Melbourne.

Hamilton was met een tijd van 1.23,599 weliswaar de snelste, maar de Brit sloeg geen gat naar de concurrentie. Hamiltons Finse teamgenoot Valtteri Bottas werd vijfde op ruim twee tienden.

Max Verstappen (1.23,792) kon zich met zijn nieuwe Honda-motor goed meten met topteams Mercedes en Ferrari, maar zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly kwam er nog niet aan te pas. De Franse Red Bull-coureur zette de achtste tijd neer en verloor 1,3 seconden op Hamilton.

Eerste race

De Grand Prix van Australië is de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. De vrije training zegt nog weinig over de krachtverhoudingen. Teams werken vooral aan de afstelling voor de race en checken de betrouwbaarheid van de nieuwe bolides. Belangrijker dan Verstappens beste rondetijd zijn de 22 op het oog probleemloze rondjes die hij reed met zijn Honda-motor.

De tweede vrije training start om 06.00 uur Nederlandse tijd. Morgen is de kwalificatie, die de startvolgorde bepaalt.

STER reclame