NOS Wielrennen

Kwiatkowski behoudt leiding in Parijs-Nice, Yates wint tijdrit

Michal Kwiatkowski gaat ook na de 25,5 kilometer lange individuele tijdrit in Parijs-Nice aan de leiding. De Pool van Team Sky eindigde als derde in de vijfde etappe, die gewonnen werd door de Brit Simon Yates.

Met alleen halverwege een klimmetje en een finish heuvelop werd Yates, winnaar van de laatste Vuelta, niet gezien als een van de favorieten. Hij vierde dan ook zijn eerste zege in een tijdrit.

Kwiatkowski gaf 11 tellen toe, zag zijn ploegmaat Egan Bernal oprukken naar de tweede plaats en vergrootte het gat met naaste belager Luis León Sánchez tot 0.28.

Kelderman klimt naar plek vier

Wilco Kelderman was de beste Nederlander met een zestiende plek. De Sunweb-renner meldt zich daarmee in de top van het algemeen klassement, Kelderman klimt van plek zestien naar de vierde plaats, op 1.01 van Kwiatkowski.

Dylan Groenewegen behield de groene puntentrui.