1Limburg

Honderden privéjets landen in Maastricht voor kunstbeurs Tefaf

tijd van publicatie

De komende dagen landen er honderden privéjets op Maastricht Aachen Airport (MAA). Het gaat om vliegtuigen van rijke kunstliefhebbers die een bezoek brengen aan de internationale kunstbeurs Tefaf. Die wordt jaarlijks georganiseerd in Maastricht.

"De komende dagen landen 200 tot 300 privévliegtuigen op onze airport", zegt operationeel manager Robert Jense tegen 1Limburg. "We maken nu alle platforms vrij zodat we die allemaal kunnen parkeren."

De vliegtuigen komen van over de hele wereld:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Op de Tefaf komt geselecteerd publiek af'

De befaamde kunstbeurs opent vandaag en morgen haar deuren voor genodigden. Vanaf zaterdag is iedereen welkom. Op de beurs staan bijna 300 kunsthandelaren en galeries.

Volgens 1Limburg is een van de topstukken van de beurs - een schilderij van de Franse schilder Pierre-Auguste Renoir - al verkocht voor de officiële opening. Wat de koper ervoor betaalt, wordt niet bekendgemaakt. Ter indicatie: de verkoper kocht het werk negen jaar geleden voor zo'n 10 miljoen euro.

Dit is een artikel van

STER reclame