NOS Voetbal

Ajax richt blik vooral op duel met AZ: 'Geen invloed op Champions League-loting'

Blik Ajax vooral op AZ: 'Geen invloed op Champions League-loting'

Ajax weet morgen wie de tegenstander wordt in de kwartfinales van de Champions League. Maar in Amsterdam wordt daar niet echt over nagedacht, zo lijkt het.

Over de loting wilden trainer Erik ten Hag en Daley Blind donderdagmiddag weinig zeggen op een persconferentie. "We zitten hier voor de wedstrijd van zondag bij AZ", aldus Ten Hag. "We hebben toch geen invloed op de loting. We kijken er met grote interesse naar, maar de blik is vooral gericht op zondag."

Daar sloot Blind zich bij aan. "We zien het wel, het zijn allemaal mooie wedstrijden. Maar ik heb natuurlijk wel een speciaal gevoel bij Manchester United", zei de voormalig speler van de Engelse club.

Mogelijke tegenstanders

Naast United kan Ajax morgen ook Juventus, Barcelona, Porto, Liverpool, Manchester City of Tottenham Hotspur loten.

NOS

De eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League wordt op 9 of 10 april gespeeld. Daarvoor speelt Ajax nog vier duels in de eredivisie: tegen AZ, PSV, Emmen en Willem II.

Druk programma en blessures

Een druk programma dus. Kunnen de spelers dat wel aan? Frenkie de Jong en Hakim Ziyech misten gisteren het moeizaam gewonnen duel met PEC Zwolle (2-1) en zijn een vraagteken voor het duel met AZ. Dusan Tadic en Noussair Mazraoui trainden vandaag uit voorzorg niet mee.

Eist vol programma zijn tol bij Ajax? 'Heb liever wedstrijden dan trainingen'

"Dat kan voorkomen als de wedstrijden zo snel achter elkaar komen", zei Ten Hag. "De medische staf doet er alles aan om iedereen fit te krijgen. En als dat niet lukt, moeten we het met andere spelers opvangen."

Blind: "Persoonlijk vind ik het heerlijk om veel wedstrijden te spelen, het is leuker dan trainen. Bovendien, dit is wat we wilden: meestrijden op drie fronten (Champions League, eredivisie en KNVB-beker, red.)."

STER reclame