Max Verstappen in gesprek met Lewis Hamilton in Melbourne AFP

Verstappen: 'Lastig te beoordelen waar we nu precies staan'

time icon

Max Verstappen staat te popelen om op Albert Park in Melbourne aan het Formule 1-seizoen te beginnen. Waar hij met zijn Red Bull en Honda-motor staat, is voor de 21-jarige Nederlander ook de vraag. Het antwoord volgt de komende dagen. "Sommige dingen aan de auto kunnen nog beter, maar daar kan ik niks over zeggen", hield Verstappen zich donderdag bij de persconferentie voor de internationale media op de vlakte.

Vrijdag staan de eerste twee trainingen in Melbourne op het programma. Daar kijken alle Formule 1-coureurs reikhalzend naar uit, na het verzamelen van zoveel mogelijk data tijdens de testweken.

"De wintertest was goed. We hebben alles kunnen doen", blikte Verstappen nog even terug op de periode van acht testdagen in februari in Barcelona. "Ik was vooral blij om te zien hoe goed iedereen samenwerkte. Iedereen is positief over de samenwerking met motorleverancier Honda. In de eerste races gaan we zien hoe we ervoor staan qua prestaties en snelheid. "

Max Verstappen deelt handtekeningen uit in Melbourne EPA

Verstappen zat in Melbourne achter de tafel met wereldkampioen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, de in de Formule 1 teruggekeerde Robert Kubica en de lokale favoriet Daniel Ricciardo, vorig jaar nog teamgenoot van Verstappen.

Dat er dit jaar voor het eerst een extra WK-punt valt te verdienen met de snelste ronde in een race, heeft voor- en nadelen, klonk het door. "Het kan leuk zijn, maar ook vervelend als je voor de titel vecht. Teams kunnen er mee gaan spelen. Pas over een paar races weten we hoe het uitpakt", keek Verstappen vooruit op de nieuwe regel.

Scuderia Ferrari
@ScuderiaFerrari
#Seb5 @F1 Press Conference: "At this point we are all hunters and we are all hunted". @ausgrandprix #essereFerrari
2 maanden geleden

Lewis Hamilton had, net als Verstappen, nog geen idee hoe goed zijn auto is dit seizoen. De Britse titelverdediger van Mercedes bombardeerde Sebastian Vettel ook tot favoriet voor de titel. "Als wij zeggen dat er nog werk aan de winkel is, dan menen we dat", aldus Hamilton.

Vettel hoorde het glimlachend aan. "Op dit moment zijn we allemaal jager én prooi. Het is nog een lange weg", zei de Duitser van Ferrari. Vettel won de afgelopen twee jaar in Melbourne, maar aan het einde van rit was de wereldtitel beide keren voor Hamilton.

STER Reclame