Geschokte reacties Formule 1-coureurs op overlijden wedstrijdleider Whiting

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Coureurs reageren verslagen op overlijden Whiting

Formule 1-coureurs hebben in Melbourne geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van wedstrijdleider Charlie Whiting.

Bij de eerste officiële persconferentie van het seizoen, drie dagen voor de start van de Grand Prix van Australië, stonden Max Verstappen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Robert Kubica stil bij de dood van Whiting, die in zijn slaap overleed aan een longembolie.

"Een grote schok. Ik heb een dag met hem in Genève doorgebracht. We hebben het toen over van alles gehad", zei Verstappen.

De Nederlander refereerde aan het 'uitzitten' van het tweede deel van zijn taakstraf wegens een opstootje met Esteban Ocon vorig seizoen bij de GP van Brazilië. Verstappen bezocht in februari in Genève een bijeenkomst van racestewards.

Van het leven genieten

"We moeten leren dat we van het leven moeten genieten. Het kan zo maar voorbij zijn. 66 jaar en opeens weg. Ongelooflijk", meende de Red Bull-coureur.

Mercedes-AMG F1
@MercedesAMGF1
Toto: “On behalf of the entire Mercedes motorsport family, I send our deepest sympathies to Charlie’s family and friends."
2 maanden geleden

Wereldkampioen Hamilton kende Whiting al heel lang. "Hij was een icoon voor de sport en heeft heel veel voor de Formule 1 betekend."

Zijn grote concurrent Vettel: "We hebben woensdag samen nog een paar bochten van het circuit gelopen. Onbegrijpelijk dat hij er niet meer is. Zijn deur stond altijd voor ons coureurs open. Ik heb hier geen woorden voor."

Passie

Daniel Ricciardo leerde Whiting vlak voor zijn eerste Grand Prix van Australië in 2012 kennen. "Ik probeer er een positieve draai aan te geven. Hij was er voor ons, terwijl wij hem een 'hard time' gaven. Dat hoort bij de relatie tussen coureurs en de wedstrijdleiding. Whiting heeft heel veel voor de sport gedaan. Ik hoop dat we Charlie zondag een race vol passie kunnen geven", zei de Australiër over de seizoenstart in Melbourne.

STER Reclame