Frank de Boer met links van hem zijn assistent Orlando Trustfull

Tegenslag voor De Boer bij Atlanta: uitgeschakeld in Champions League

Frank de Boer is met Atlanta United uitgeschakeld in de Concacaf Champions League, het clubtoernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen van het Mexicaanse CF Monterrey, maar dat was niet voldoende om de eerdere 3-0 nederlaag weg te poetsen.

De Boer zag zijn ploeg in het kwartfinaleduel pas een kwartier voor tijd op voorsprong komen door een doelpunt van Josef Martínez. Even daarvoor, halverwege de tweede helft, hadden de Mexicanen nog de lat getroffen.

Door de eliminatie kan een van de doelstellingen van de Nederlander bij zijn nieuwe ploeg - het winnen van de Champions League - dus al de prullenbak in. Ook in de Major League Soccer (MLS) gaat het De Boer vooralsnog niet voor de wind.

In twee wedstrijden verzamelde de regerend landskampioen slechts één punt door een gelijkspel in eigen huis tegen FC Cincinnati, nadat Atlanta de seizoensopening op bezoek bij DC United nog met 2-0 had verloren. De ploeg staat nu tiende in de MLS.

'A little bit spoiled'

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Monterrey moest De Boer nog zijn excuses maken tegenover de fans van Atlanta. De 48-jarige trainer noemde hen eerder "a little bit spoiled" ("een beetje verwend").

Volgens De Boer heeft het woord in Nederland een andere connotatie. Hij zei ermee te bedoelen dat de supporters hoge verwachtingen hebben voor een ploeg die vorig seizoen landskampioen werd.

De Boer deed de uitspraak na afloop van het gelijkspel tegen FC Cincinnati, dat in de wedstrijd pas een paar minuten voor tijd op gelijke hoogte was gekomen. Bij het laatste fluitsignaal van dat duel klonk er boegeroep vanaf de tribunes.

Begin februari was de NOS op bezoek bij Frank de Boer in Atlanta. Bekijk hier de reportage: