Tom Dumoulin
NOS Wielrennen

Dumoulin over bekentenis oud-ploeggenoot: 'Voelde me verraden'

Tom Dumoulin heeft gereageerd op de bekentenis van zijn voormalige ploeggenoot Georg Preidler, tien dagen geleden. "Mijn eerste reactie? Ik vond het verschrikkelijk. Ik voelde me verraden."

De Nederlander reed vijf jaar lang samen met de Oostenrijker, die in 2018 overstapte naar een andere ploeg. "Hij was geen vriend van mij, maar wel gewoon een ploeggenoot waarmee ik het echt goed kon vinden. Jarenlang."

Preidler bekende dat hij bloed bij zichzelf had afgetapt met de bedoeling om het later weer in zijn lichaam te stoppen - een strafbaar feit dat als bloeddoping te boek staat.

"Hij zegt dat hij het bij ons niet heeft gedaan. Dat hij het alleen vorig jaar heeft gedaan. Het toont maar weer aan dat het nog niet verdwenen is." Preidler fietste vanaf 2018 voor Groupama-FDJ, de Franse formatie die hem op staande voet ontslagen heeft.

Dumoulin vindt het vreemd dat geen enkele journalist hem er eerder naar heeft gevraagd. "Ik ben ook heel verbaasd dat er zo weinig naar gevraagd wordt. Jij bent nu de tweede", zegt hij in gesprek met de Vlaamse journaliste Ann Braeckman.

'Het gaat nooit weg zijn'

"Maar gisteren tijdens de persconferentie: niks, niemand. Dat vind ik echt belachelijk. Waarom? Journalisten moeten dit levend houden. Dat vind ik echt belangrijk. Het is niet weg, het gaat ook nooit weg zijn. Het enige wat we er tegen kunnen doen, is sceptisch blijven. Dat is niet altijd leuk, maar het gebeurt nog. Dat bewijst dit weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl