NOS Sport

Canadese tiener geeft Bertens-beul Muguruza tennisles in Indian Wells

Canadese tiener gunt Muguruza maar een game in Indian Wells

Het sprookjesdebuut van Bianca Andreescu in Indian Wells duurt voort. Haar volgende slachtoffer is niemand minder dan tweevoudig grandslamwinnares Garbine Muguruza.

De Canadese tiener, die werd toegelaten met een wildcard, won in de kwartfinales overtuigend met 6-0, 6-1 van de als twintigste geplaatste Spaanse, die een ronde eerder Kiki Bertens had verslagen.

Muguruza is de tweede top-20-speelster die wordt uitgeschakeld door de 18-jarige Andreescu. In de vierde ronde was de Canadese al te sterk voor de als achttiende geplaatste Chinese Wang Qiang (7-5 en 6-2).

152ste

Andreescu stond aan het begin van het jaar nog 152ste op de wereldranglijst. Inmiddels is de tiener zeker van een plek in de top-40. Mocht ze het toernooi winnen, dan stijgt ze zelfs naar de 24ste plaats.

De Canadese treft in de halve finales de winnaar van de partij tussen de als zesde geplaatste Elina Svitolina en haar generatiegenoot Markéta Vondrousová.

Nadal

In het mannentoernooi van Indian Wells werd de Spaanse eer hoog gehouden door Rafael Nadal. De huidige nummer twee van de wereld rekende gemakkelijk af Filip Krajinovic. De 32-jarige Nadal versloeg zijn Servische tegenstander in anderhalf uur met 6-3 en 6-4.

Nadal stuit in de kwartfinales op Karen Khachanov, die John Isner met 6-4, 7-6 (1) versloeg.

Roger Federer had weinig problemen met de Brit Kyle Edmund. Het werd 6-1, 6-4 in het voordeel van de Zwitser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl