Virgil van Dijk viert zijn treffer tegen Bayern München Getty Images

Van Dijk en Liverpool dompelen Bayern München in rouw

time icon

Liverpool heeft Bayern München uitgeschakeld in de Champions League. Mede door een treffer van Virgil van Dijk werd het 1-3 in Beieren. De heenwedstrijd in Engeland was in 0-0 geëindigd.

Door de zege van Liverpool is Engeland met vier clubs vertegenwoordigd in de kwartfinales van het miljoenenbal. Dat is sinds 2009 niet meer voorgekomen.

Eerder plaatsten Tottenham Hotspur, Manchester City en Manchester United zich voor de laatste acht. Ook door: Juventus, FC Porto, FC Barcelona en Ajax.

Serge Gnabry EPA

Sadio Mané zette Liverpool op fraaie wijze op 0-1: hij controleerde een lange bal van Van Dijk, draaide weg bij de ver uit het doel gekomen Manuel Neuer en rondde koel af. De 1-1 was een eigen doelpunt van Joel Matip.

Liverpool begon scherp aan het vervolg, drukte het voor rust betere Bayern naar achteren en was al dicht bij de 1-2 na een uithaal van Mohamed Salah.

Neuer kon diens zwabberbal nog keren, maar was kansloos op de keiharde kopbal van Van Dijk uit een hoekschop. Mané gooide het duel op slot met een kopbal op aangeven van Salah.

Robben

Voor het eerst sinds 2006 zijn de Duitse clubs afwezig in de kwartfinales van de Champions League. En voor het eerst sinds 2011 schaart Bayern zich niet bij de beste acht clubs van Europa.

Met de uitschakeling van de Duitsers heeft Arjen Robben, die er vanwege een blessure niet bij was woensdag, zijn laatste Europese duel gespeeld voor de Duitse club. Hij verlaat Bayern aan het einde van het seizoen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Klopp meer dan tevreden na plekje bij laatste acht Champions League
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
Statistieken

STER Reclame