Ten Hag geeft complimenten aan Ajax voor 'lelijke overwinning'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ajax-coach Ten Hag: 'Lelijk winnen hoort bij deze fase'

Ajax-trainer Erik ten Hag was trots op zijn ploeg na de "lelijke overwinning" (2-1) tegen PEC Zwolle. De bezoekers kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte in Amsterdam, maar door een late goal van Daley Blind pakte Ajax toch nog drie punten.

"Het was op het tandvlees, maar ik moet mijn ploeg een compliment geven voor hoe ze zijn doorgegaan. Zeker na die tegenslag moet je het nog maar rechtbreien en dat hebben ze gedaan."

Afwezigheid De Jong en Ziyech zichtbaar

Een week geleden maakte Ajax nog grote indruk tegen Real Madrid, maar van dat niveau bleven de Amsterdammers tegen PEC Zwolle zeker in de tweede helft mijlenver verwijderd. Dat had mogelijk ook te maken met de afwezigheid van de geblesseerden Frenkie de Jong en Hakim Ziyech.

De zorgelijke blik van Ten Hag tijdens de wedstrijd sprak dan ook boekdelen. "We waren niet goed georganiseerd, de ruimtes waren te groot en we kwamen telkens een stapje te laat. Dat hebben we weleens beter gedaan."

"In de tweede helft werden we heel slordig en waren we veel te snel de bal kwijt. Dan maak je een tegenstander ook sterk", zei Ten Hag. "Voor rust hadden we al kansen op de 2-0 en hadden we die gemaakt, dan was de wedstrijd gelopen."

Assist eredivisiedebutant Lang

Uitgerekend de 19-jarige Noa Lang, die zijn eredivisiedebuut maakte, gaf de assist op de 2-1 van Daley Blind. "Hij gaf een mooie voorzet", prees de verdediger zijn jonge ploegmaat. "Je doet het met z'n allen, maar als je de bal in de laatste minuten binnenknikt, is dat een heerlijk gevoel. Soms kan het niet mooi, maar dat heb je ook nodig."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Blind over zijn late treffer tegen PEC: 'Heerlijk gevoel'

De missie is ondanks het magere optreden wel geslaagd. Het gat met PSV is weer verkleind tot twee punten en Ajax kan nog steeds dromen van drie prijzen.

"Dit was een lelijke overwinning, dat gebeurt wel vaker in deze fase van de competitie. Maar we moeten wel weer terug naar goed voetbal, want dat is allesbepalend."

Stand aan kop eredivisie na 25 wedstrijden

Punten Doelsaldo
1. PSV 64 78-16 (62)
2. Ajax 62 88-21 (67)

STER Reclame