Philip Billing ANP

Jongen noemt Huddersfield Town-speler 'zwarte ezel' en wordt opgepakt

time icon

De Engelse politie heeft een 16-jarige verdachte opgepakt voor het racistisch bejegen van Huddersfield Town-speler Philip Billing.

De 22-jarige Billing ontving een racistisch privébericht binnen via zijn persoonlijke Instagram-account. "Verlaat onze f*cking club! Ik wil je nooit meer in ons tenue zien, jij nutteloze zwarte ezel". De middenvelder plaatste het bericht vervolgens zelf online, waarop zijn club melding maakte bij de politie.

"Huddersfield Town accepteert geen enkele vorm van misbruik en hanteert nultolerantie tegen discriminatie. We zullen volledig meewerken met de politie om deze zaak aan te pakken", luidt de verklaring van de hekkensluiter uit de Premier League.

Bij Huddersfield Town staat ook de Nederlander Terence Kongolo onder contract.

Aubemeyang en Sterling

Het is niet de eerste keer dit seizoen een speler in de Premier League slachtoffer is van racisme. Tijdens de verhitte stadsderby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur, in december vorig jaar, werd een bananenschil gegooid richting Arsenal-speler Pierre-Emerick Aubemeyang. De supporter van de Spurs kreeg na onderzoek een stadionverbod van vier jaar opgelegd.

Eveneens ging het mis in de topper tussen Chelsea en Manchester City. Op beelden van de wedstrijd zou te zien zijn dat supporters van de Londense club tekeer gaan tegen City-aanvaller Raheem Sterling. Ook in dit geval werden vier supporters van Chelsea bestraft met een stadionverbod.

Huddersfield Town
@htafcdotcom
We’ve referred the message sent to @BillingPhilip over social media to @WestYorksPolice. #htafc does not tolerate abuse & has a zero-tolerance stance towards any form of discrimination. We will give our full cooperation to the Police to deal with this in the strongest way. (AT)
2 maanden geleden

STER Reclame