AFP
NOS Wielrennen

Mitchelton troeft Jumbo en Sunweb af in Tirreno

De eerste etappe van de Tirreno-Adriatico - een ploegentijdrit over 21,5 kilometer - is gewonnen door Michelton-Scott. De Australische ploeg haalde een gemiddelde snelheid van ruim 57,5 kilometer per uur en finishte na 22.25. Michael Hepburn gaat donderdag van start in de leiderstrui.

Jumbo-Visma stond lang aan de leiding, maar moest alleen het als laatste gestarte Mitchelton voor laten gaan. De Nederlandse ploeg, winnaar van de ploegentijdrit in de Ronde de Verenigde Arabische Emiraten, gaf zeven seconden toe op de snelste tijd. Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin, werd derde op nog eens 22 seconden van Mitchelton.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jumbo-Visma imponeert in Tirreno, maar wint tijdrit niet
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dit jaar hebben alle topploegen weer extra aandacht voor het onderdeel, omdat de ploegentijdrit weer opgenomen is in de Tour de France. Dat was ook een van de redenen waarom Dumoulin met Sunweb de Tirreno verkoos boven Parijs-Nice.

Bora-trein botst op overstekende toeschouwer

Mitchelton ontsnapte ternauwernood aan een crash; een vrouw met hond stak over, maar zag de renners net op tijd aankomen.

Een onoplettende toeschouwer veroorzaakte flinke problemen voor Bora. De man stak zonder te kijken over terwijl de ploeg van Peter Sagan in volle vaart aangestormd kwam. Rafal Majka en Oscar Gatto konden op het natte wegdek de man niet meer ontwijken en knalden hard tegen hem aan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voetganger steekt over en komt in botsing met wielerploeg Bora
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De twee renners konden hun weg wel vervolgen en kwamen ruim vijf minuten na de rest van hun ploeg over de finish.

Het is niet eerste keer dat de Bora-ploeg problemen heeft met loslopende toeschouwers tijdens de Italiaanse rittenkoers. In 2017 wist Peter Sagan tijdens de individuele tijdrit nog net een botsing te voorkomen met een iemand die zijn hond uitliet.

STER reclame