Facebook Jayden'Playmobil Firefighters

Het was zijn grootste hobby: het verzamelen van Playmobil. Maar dit weekend werd de verzameling van Jayden (12) aan diggelen gereden bij een auto-ongeluk onderweg naar een beurs in Veenendaal. "Ongeveer vier kubieke meter Playmobil spatte uit elkaar op het asfalt. Er was bijna niks meer van over", vertelt vader John Boluyt aan Omroep Brabant.

Zijn zoon verzamelt al jaren Playmobil. En dan vooral alles wat met de brandweer te maken heeft. "Alles wat de laatste veertig jaar op dat gebied is verschenen, zat in zijn verzameling." Die hele collectie was in een aanhanger gestopt om tentoon te stellen op de beurs in Veenendaal. Maar op de A12 bij Driebergen reed een auto achterop de aanhanger.

"Toen mijn zoon de ravage op de snelweg zag, moest ik hem wel even in zijn kraag pakken. Hij riep: 'Mijn Playmobil, mijn Playmobil!' Ik kon hem nog net tegenhouden", vertelt Boluyt.

Ontroostbaar

Samen met zijn zoon moest hij vanachter de vangrail toekijken hoe Rijkswaterstaat al het speelgoed van het wegdek veegde. Jayden was in eerste instantie ontroostbaar. "Zeker de helft van zijn verzameling is niet meer te krijgen of compleet te maken. Het zal wel een paar jaar duren voordat zijn verzameling weer een beetje op orde is."

Inmiddels krijgt Jayden van alle kanten Playmobil aangeboden. "Van de laatste brandweerset heeft Jayden van verschillende mensen al weer wat spullen gekregen", zegt Boluyt. Maar een beurs zullen ze voorlopig niet meer bezoeken. "Hier moeten we eerst maar eens van bekomen."

Facebook Jayden'Playmobil Firefighters

STER reclame