Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop (vlnr)
NOS NieuwsAangepast

Ajax-directeuren bijna jaar lang bedreigd door zaakwaarnemer

Ajax-directeuren Marc Overmars, Edwin van der Sar en Jeroen Slop zijn bijna een jaar lang bedreigd door een zaakwaarnemer. Dat blijkt uit een aanklacht van het Openbaar Ministerie.

Stefano van D. zou tussen oktober 2017 en september 2018 de directeuren onder meer via e-mails, WhatsApp-berichten en brieven hebben bedreigd.

Hij stuurde de directeuren teksten als: "Mark my words na 12 maanden vernederen ga ik jou live laten zien wie jullie denken kapot te maken. Ik heb al eens 4 jaar opgesloten gezeten en als het moet dan doe ik dit zo weer."

Ook dreigde hij de kinderen van de directeuren "kapot te maken", belde hij ze op, hield hij zich op bij de woning van de mannen en was hij tegen de wens van de club in veelvuldig te vinden op jeugdcomplex De Toekomst en in de Johan Cruijff Arena.

Veel genuanceerder

Volgens het AD was de 32-jarige Van D. gefrustreerd. Hij behartigde onder meer de belangen van voormalig Ajax-jeugdspeler Mees de Wit. Die was rond het moment dat de bedreigingen aan het adres van de Ajax-directie begonnen door jeugdtrainer Michael Reiziger buiten de selectie gezet, schrijft de krant.

Of dat het motief is voor de bedreiging is onduidelijk. Ajax wil alleen zeggen dat "meerdere mensen" van de club aangifte hebben gedaan van stalking en bedreiging.

Van D.'s advocaat Gerald Roethof laat weten dat er volgens zijn cliënt sprake was van een zakelijk geschil. "Dan zou je maximaal denken aan een procedure bij de civiele rechter. Hij betreurt het dat deze zaak voor de strafrechter behandeld wordt", aldus Roethof.

Volgens de advocaat ligt de zaak "veel genuanceerder". Hij wil om die reden Overmars, Van der Sar en Slop oproepen als getuigen. Woensdag is er in Amsterdam een pro-formazitting in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl