Podcast Het Oog: Bolkenstein's laatste boek en wie was Cornelius Haga?

Aangepast

Frits Bolkenstein schreef nog eenmaal een boek: Bij het scheiden van de markt. Het is zijn laatste, zegt de voormalige VVD-leider. We spraken er met hem over. En we hebben aandacht voor nog een boek: Samenloop van omstandigheden van theatermaker Saman Amini. Het gaat over een gevluchte jongen die 's nachts getergd wordt door zijn verleden en zijn levensverhaal vertelt aan een personage dat in het boek 'Kleine' wordt genoemd. En die 'Kleine' kennen we allemaal.

Het Haga Lyceum in Amsterdam is de hele week in het nieuws. De school is vernoemd naar Cornelius Haga, maar weet u wie dat was? Midden-Oosten-deskundige Bertus Hendriks vertelt erover.

En het zal je maar overkomen: tijdens een romantische strandwandeling vertelde de vriend van Angela Wals dat hij in de gevangenis heeft gezeten voor gewapende overvallen. We spraken met Wals die een boek over haar vriend schreef.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:15 - Bolkestein's laatste boek

13:01 - Saman Amini over zijn boek

19:37 - Wie was Cornelius Haga?

22:43 - De vriend van Angela Wals

De Stemming van Vullings en Van Weezel

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

Het Langs de Lijn Sportforum: elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, Te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel: in deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame