Advocate Gloria Allred, Gary Dennis en zijn vrouw Sallie AFP

Er zijn opnieuw beelden opgedoken waarop R. Kelly te zien zou zijn terwijl hij minderjarige meisjes misbruikt. Dat heeft advocaat Gloria Allred bekendgemaakt op een persconferentie in New York. Het is nog niet duidelijk of de video authentiek is.

De advocaat van Kelly ontkent dat de zanger te zien is. Hij spreekt van een heksenjacht tegen zijn cliënt.

De R&B-zanger werd vorige maand beschuldigd van seksueel misbruik van vier vrouwen. Drie van hen zouden minderjarig zijn. Eerder doken al twee andere sekstapes op waarop R. Kelly te zien zou zijn. De zanger wacht zijn rechtszaak nu in vrijheid af.

De nieuwe beelden zijn gevonden door een echtpaar uit Pennsylvania. Gary Dennis was zijn videobandencollectie aan het uitzoeken toen hij een tape tegenkwam met het opschrift 'R. Kelly'. Hij dacht dat het ging om een concert van de zanger dat over een sportwedstrijd heen was opgenomen.

Geen concert

Hij speelde de band af. "Tot mijn grote verbazing zag ik echt R. Kelly op de beelden, maar niet met een concert", zei Dennis tijdens de persconferentie. "In plaats daarvan zag ik hem minderjarige zwarte meisjes misbruiken." Hij trad verder niet in detail, behalve dat hij zag dat R. Kelly de meisjes vertelde wat ze moesten doen terwijl hij ze filmde.

Vorige week zei de zanger nog in een interview met CBS dat hij onschuldig is. Hij ontkende alle aanklachten en zegt te vechten voor zijn leven:

R. Kelly: ik heb het niet gedaan, ik vecht voor mijn leven

Dennis heeft geen idee hoe hij aan de beelden komt. Hij zegt dat hij in het verleden weleens videobanden met sportwedstrijden van vrienden heeft gekregen. Dennis besloot de beelden over te dragen aan Gloria Allred, die vrouwen bijstaat die zeggen misbruikt te zijn door Kelly.

Allred is een bekende naam in de Amerikaanse advocatuur. Ze doet vooral zaken die te maken hebben met vrouwenrechten. Zo verdedigde ze onder andere tientallen vrouwen in zaken tegen Donald Trump, Harvey Weinstein en Bill Cosby.

De advocate benadrukte dat Dennis en zijn vrouw nooit contact hebben gehad met de zanger. Ook zei ze dat ze niet met "100 procent zekerheid" kan zeggen dat R. Kelly ook werkelijk de man op de videobeelden is. De beelden worden nu onderzocht door de politie.

'Niet R. Kelly op de beelden'

Allred zei ook dat ze denkt dat er nog veel meer beelden van R. Kelly in omloop zijn. Ze riep iedereen die mogelijk belastend materiaal in zijn bezit heeft op om die te delen met de autoriteiten.

De advocaat van R. Kelly zegt dat de zanger in de hoek zit waar de klappen vallen. "De twijfel hier is al bewijs genoeg", schrijft Steve Greenberg in een reactie aan persbureau AP. Hij wijst erop dat Dennis zegt dat de man op de beelden op R. Kelly lijkt. "Dat maakt nog niet dat hij het is. Hij is het niet. De jacht op R. Kelly is duidelijk geopend."

Bekijk hieronder de tijdlijn van alle beschuldigingen tegen R. Kelly:

STER reclame