NOS NieuwsAangepast

Duitse huizen dreigen in te storten door zinkgat

In het Duitse Wuppertal, over de grens bij Venlo, zijn acht huizen ontruimd omdat ze dreigen in te storten. Ongeveer zeventig mensen moesten de nacht elders doorbrengen.

Gistermiddag hoorden bewoners hun muren barsten en zagen ze scheuren ontstaan. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er een zinkgat was ontstaan onder de gebouwen. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. Mogelijk is er grond weggespoeld, maar het kan ook schade van mijnbouw zijn.

De bewoners konden grotendeels worden opgevangen door familie en bekenden. De straat is afgesloten door politie. Enkele auto's op een parkeerplaats in de buurt zijn uit voorzorg weggesleept.

Verboden toegang

In de loop van de ochtend konden twee gebouwen, waar twintig mensen wonen, worden vrijgegeven. De meeste andere bewoners mochten kort hun huis in om enkele spullen te halen. In één huis was het instortingsgevaar zo groot, dat de bewoners er niet langs mochten gaan.

"Dat is natuurlijk heel vervelend voor hen", zegt een woordvoerder van de stad. "Ze zijn volledig verrast door de situatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl